Eurovisie Songfestival 2023

Voorbeschouwing 1e halve finale

Dystopische kreeftliefhebbende syntesizers, shamannen met staarten, roze protest-Hitlers, depressieve rockbands, een man met alleen groene mouwen, de terugkeer van een Eurovisie-godin en een Nederlands duo dat niet zo'n sterke aanloop had naar dit festival. Ze zijn allemaal aanwezig in de 1e halve finale van het Eurovisie Songfestival van 2023. Lees hier wat er verder allemaal voorbij komt, wie je zaterdag in de finale gaat terugzien en welk landen kansloos zijn voor festivalsucces.

Voorbeschouwing 2e halve finale

Balkandramatiek, Kaukasusdramatiek, Mediterrane dramatiek, Baltische dramatiek, een dramatische band uit San Marino, een roze-witte cowboy en een ode aan een 19e eeuwse dichter. De 2e halve finale van het Eurovisie Songfestival wordt een klassieke Songfestival avond en hier lees je precies voor welke landen vanavond slechts een generale repetitie is en voor wie het doek nu al valt.

Voorbeschouwing Finale

Hoewel we voor het eerst in acht jaar een finale krijgen zonder Nederland, is deze zeker de moeite waard om voor te gaan zitten. We voegen de grote kanshebbers Zweden en Finland vanavond samen met Frankrijk, Spanje en de besten van de tweede halve finale, waaronder de vrolijke Belg,de rockende Australiërs en de literair verantwoorde Oostenrijkse dames! Je leest hier wat je mag verwachten en mijn voorspelling voor de einduitslag.