Eurovisie Songfestival 2022

Voorbeschouwing 1e halve finale

Accordeonspelers, tieners die oud voor hun leeftijd zijn, volwassen mannen die zich juist uitermate kinderachtig gedragen, etnische fluitjes, malle zonnehoedjes, hongerige wolven en uiteraard de melancholische S10 die de Nederlandse kleuren komt verdedigen. Allemaal hebben ze een plekje in de 1e halve finale van dit Eurovisie Songfestival. Lees hier wat je verder kan verwachten en wie er glansrijk de finale gaan halen of gedesillusioneerd achterblijven.

Voorbeschouwing 2e halve finale

Een rockband terug van weggeweest, een mevrouw die haar handen wast, een junkie op een rodeostier, een man met diamanten op zijn gezicht, een stukje Spaghetti-Western, veel zeer strakke broeken én een man met een ruches-shirt. In de 2e halve finale van het Eurovisie Songfestival is alles weer op bonte wijze bij elkaar verzameld voor een avond vol vermaak. Lees hier mijn voorbeschouwingen en voorspellingen wie er wel en niet doorgaan en waarom.

Voorbeschouwing Finale

Na twee halve finales zijn we een hoop slechte acts kwijt en houden we 25 landen over die strijden om de winst! Hoewel de winnaar misschien al vast lijkt te staan, gaan we met frisse moed de avond in en laten we ons verrassen. Lees hier wie er volgens mij hoge ogen gaan gooien en welke landen er in het rechterrijtje zullen eindigen. En waarom Duitsland alweer laatste zal worden.